Om meg

Liv-Christine Hoem. 22 år gammel poet, forfatter, samfunnsdebattant og frilansjournalist med en spesiell lidenskap for å uttrykke meg gjennom ord, musikk og fotografi. På denne bloggen skriver jeg om en lange rekke temaer som interesserer og opptar meg: Psykisk helse, politikk, samfunn, mat, reiser, litteratur, skriving, fotografering, journalistikk, poesi og musikk, for å nevne i fleng. Jeg engasjerer meg også i flere ulike saker, deriblant forebygging av mobbing, barns rettigheter, skole, helse og frivillig arbeid, men skriver gjerne også om andre saker som vekker sterke følelser i meg.

Her vil du finne skriverier, fotografi og ord om livet mitt på godt og vondt.

Kort om min erfaring
Jeg har syv års politisk erfaring fra Unge Høyre og Høyre, hvor jeg blant annet har hatt verv i arbeidsutvalg, organisasjonsutvalg og politisk utvalg. I tillegg har jeg også ledererfaring fra Creare – foreningen for skrivende ungdom, der jeg har hatt ansvar for det som skjer i organisasjonen. Som medlem av Barneombudets ungdomspanel i to og et halvt år, tilegnet jeg meg mye kunnskap om barns rettigheter, menneskerettigheter og saker som angår barn og unge. I denne forbindelse skrev jeg et innledningskapittel i boken «Voksne skaper vennskap,» utgitt på Kommuneforlaget i 2012, om hva mobbing er, og hvordan vi kan forebygge og forhindre mobbing i skolen. 4. september 2013 debuterte jeg som poet i boken «Barn, kunst og kultur,» utgitt av Universitetsforlaget, og i desember 2013 fikk jeg ett dikt publisert gjennom det amerikanske forlaget «Walking is still honest.» Samme høst debuterte jeg med min første e-diktbok gjennom det amerikanske forlaget Nostrovia Poetry.

Over en periode på to år kom jeg til finalen i Dagbladets skolekammer 20 ganger, og ble kåret til månedens poet 10 av gangene.

I januar 2014 begynte jeg som frivillig i Kirkens Bymisjon, og jobbet der frem til 18. februar, før jeg gikk ut i praksis i Dagsavisen Fremtiden som journalist, hvor jeg jobbet fra 17. februar til 15. august 2014. I min tid i avisen skrev jeg fire forsidesaker som alle hadde høye lesertall, men spesielt én sak skilte seg ut: Historien om de to tvillingene Christine og Charlotte Isachsen som ble mobbet på Hokksund ungdomsskole. Denne saken ble lest av over 17 000 på nett, og skapte enormt engasjement i sosiale medier. I Dagsavisen Fremtiden tok jeg også stort sett egne bilder til de de 30 sakene jeg skrev, noe som gjør at jeg har fått en del erfaring, når det gjelder fotografering.

Den 01.11.15 opprettet jeg enkeltmannsforetak som frilansjournalist. De siste årene har jeg også skrevet kronikker til aviser som Drammens Tidende, Aftenposten og VG.

I september 2016 ble jeg valgt som styrerepresentant på Fontenehuset Drammen, og er aktiv der.

E-post: livchristinehoem@live.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s